Άλλη μια νίκη της Πετρούπολης για την διατήρηση του περιαστικού πρασίνου

Στις 20 Μαρτίου διεξήχθη στα Δικαστήρια της π. Σχολής Ευελπίδων η δίκη με κατηγορούμενους τον πρώην Δήμαρχο Στέφανο Βλάχο και τον πρώην Αντιδήμαρχο Παντελή Καλαμπαλίκη.

Η κατηγορία: Δεν χορηγούσαν ΤΑΠ και υψόμετρο στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Δασικές και Κοινόχρηστες στην Αγία Τριάδα. Ως εκ τούτου “υπέπεσαν” σε παράβαση καθήκοντος.

Κατήγοροι: Δέκα Διεκδικητές.

Μάρτυρες Υπεράσπισης: Ο νύν Δήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς, ο πρώην Δήμαρχος Γεώργιος Γιώγος, ο Διευθυντής του Δήμου Νίκος Κολυβάς, ο πρώην Αντιδήμαρχος Νίκος Σακούτης.

Δικηγόρος Υπεράσπισης ο κ. Γεώργιος Παπάρας.

Όλοι οι μάρτυρες τόνισαν ότι ο Δήμος Πετρούπολης από γεννέσεως του έχει την ίδια αταλάντευτη γραμμή. Προασπίζεται τον Δημόσιο και Δασικό χαρακτήρα των Αδόμητων Περιοχών της Αγίας Τριάδας. Δεν ενδίδει στις ποικιλώνυμες πιέσεις για παραχωρήσεις σε ιδιώτες ή σε οργανωμένα συμφέροντα. Ο χώρος αυτός είναι η τελευταία γραμμή άμυνας των κατοίκων της Πετρούπολης και της Δυτικής Αθήνας και αποτελεί πηγή ζωής και οξυγόνου. Χρέος κάθε Διοίκησης είναι να προασπίζει τα συμφέροντα των πολιτών και κατ’ επέκταση τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Η δίκη και η παρουσία ενός νυν και δυο πρώην Δημάρχων  δημιουργεί μια πανελλαδική πρωτοτυπία για το πως πρέπει να ασκείται η πολιτική στην Ελλάδα και γενικότερα στις τοπικές κοινωνίες. Μπροστά στο συμφέρον του Δήμου παραμερίζονται οποιεσδήποτε διαφορές. Είναι ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις και κυρίως προς  κάποιους νεόκοπους πολιτευτές.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης  ήταν συγκλονιστικές και έγειραν νωρίς την πλάστιγγα.

Η αγόρευση του Διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας κ. Γεώργιου Παπάρα άκρως τεκμηριωμένη και χειμαρώδης δεν άφησε περιθώρια για δεύτερη σκέψη στο Δικαστήριο.

Η ετυμηγορία μετά από 5 ώρες διάσκεψης αθωωτική. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον νυν Δήμαρχο κ. Κοτσαμπά, τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιώγο που ήρθε από την Ικαρία για να παραστεί στην Δίκη, τον πάντα πρόθυμο Διευθυντή κ. Κολυβά, τον τέως Αντιδήμαρχο κ. Σακούτη και βέβαια τον Διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας κ. Γεώργιο Παπάρα.