Εκδήλωση κοπής πίτας 2019

Πετρούπολη – Ξανά μπροστά!

 

Μεγαλειώδης συγκέντρωση, μήνυμα αισιοδοξίας για την Α.Δ.Ε.Κ και τον νυν υποψήφιο και πρώην Δήμαρχο Στέφανο Βλάχο.

 

 

Στην αφετηρία του δικού του προεκλογικού αγώνα για τη δημαρχία της πόλης βρέθηκε ο Στέφανος Βλάχος, με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΑΔΕΚ και την ομιλία του προς τους συμπολίτες μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του “ΑΠΟΛΙΣ”.

 

Κυριολεκτικά κατακλύστηκε ο χώρος μέσα και έξω από εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Οι πολίτες της Πετρούπολης με τη μεγαλειώδη παρουσία τους έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της Α.Δ.Ε.Κ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ήταν “παρούσα” η ουσία της πολιτικής και ο μεστός και υπεύθυνος πολιτικός λόγος του Στέφανου Βλάχου, που έθιξε με σοβαρότητα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, αποτέλεσμα της ανύπαρκτης σημερινής δημοτικής αρχής.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο τεράστιο έργο της οκταετίας (2003 – 2010) που σημάδεψε τη ζωή της πόλης.

Μερικά από τα βασικά σημεία από την αναφορά στο έργο της περιόδου 2003 – 2010 ήταν:

  • Η επίλυση του προβλήματος των ορίων με το Δήμο Ιλίου, ένα θέμα που ταλάνιζε χιλιάδες κατοίκους της.

 

  • Η διάσωση του περιαστικού πρασίνου στο Ποικίλο όρος, από φερόμενους ως “ιδιοκτήτες” και τη Μονή Λαμίας.

 

  • Οι κινητοποιήσεις και αγώνες για την απομάκρυνση της λυματολάσπης από την περιοχή.

 

  • Η δημιουργία “τράπεζας γης” συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων. Αγοράστηκαν οικόπεδα και αδόμητοι χώροι, όπως πρώην κινηματογράφος “ΗΡΩ”, “Αλέξανδρος”, η έκταση Πλατείας Παναγίτσας, το τρίγωνο στο Πανόραμα και άλλα…

Σκληρή κριτική για τη δημοτική αρχή, έκανε ο Στέφανος Βλάχος και ζήτησε να υπάρξει συλλογική προσπάθεια για να έχει τύχη η πόλη!

 

Ο Στέφανος Βλάχος έκανε μια αναδρομή στο έργο του ως πρώην Δήμαρχος τονίζοντας τις παρεμβάσεις που έκανε για την βελτίωση της ζωής στην Πετρούπολη, για την πλατεία “ΗΡΩ”, και μια σειρά άλλων έργων που άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα μας πόλης.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο θέμα των ορίων με το Ίλιον που λύθηκε επί ημερών του, χάρη και στη συμβολή του αείμνηστου Δημάρχου Βασίλη Κουκουβίνου.

 

Άσκησε σκληρή κριτική για την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η καθαριότητα αφέθηκε στην τύχη της, ενώ υπογράμμισε τη σημασία που είχε η κομποστοποίηση που ξεκίνησε επί ημερών του.

Κατηγόρησε την απερχόμενη διοίκηση Βαγγέλη Σίμου για στασιμότητα, μετριότητα και δημοσιοϋπαλληλική συμπεριφορά που άφησαν την πόλη μας σε ένα ιδιότυπο απομονωτισμό.

Κάνοντας μία αναδρομή στο έργο του μίλησε για τα έργα υποδομής, τις παρεμβάσεις και τους αγώνες που ο Δήμος μας έκανε, ώστε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Σήμερα, υποστήριξε ο Δήμος από πρωτοπόρος έχει καταλήξει να είναι ο φτωχός συγγενής των όμορων δήμων της Δυτικής Αθήνας. Τόνισε ότι η πόλη μπορεί να έχει τύχη αν αποτιναχτεί η μιζέρια και η μετριότητα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συλλογική προσπάθεια.

Κάλεσε τις δυνάμεις που έσπασαν την μονοπαραταξιακή μονοτονία 50 χρόνων την πρώτη φορά, να σπάσουν την μονοτονία των τελευταίων 8 χρόνων για δεύτερη φορά.

 

Ο Δήμος μας χρειάζεται αλλαγή πλεύσης, και δε δικαιούμαστε να μείνουμε αδρανείς.

 

Η πόλη πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό μας, χρειάζεται νέα διοίκηση για μία Πετρούπολη που μας αξίζει.

Μία πόλη φιλική, καθαρή και ασφαλή για εμάς και τα παιδιά μας.