Το έργο μας – Κοινωνικές υπηρεσίες

Food BankΣτη διάρκεια της θητείας του Δημάρχου Στέφανου Βλάχου δημιουργήθηκαν οι εξής κοινωνικές υπηρεσίες.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Εξυπηρετεί εκατοντάδες ηλικιωμένους ανήμπορους και άπορους συμπολίτες μας. Εξασφαλίζουν την καθαριότητα, τα φάρμακα, το φαγητό, κ.λ.π.

Κ.Ε.Π

Το γνωστό Κ.Ε.Π που ήδη έχει βοηθήσει στην αποκέντρωση και στη μείωση της παντοδύναμης γραφειοκρατίας. Ο σχεδιασμός προέβλεπε και δημιουργία Κ.Ε.Π στην περιοχή της Παναγίτσας. Μετά την αποχώρηση του Στέφανου Βλάχου ουδέν νεότερο!

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ιδρύθηκε το 2008, λοιδορήθηκε από τους καλοθελητές και τελικά καταργήθηκε από τη σημερινή διοίκηση, η οποία μετά την κατακραυγή που δημιουργήθηκε, αναγκάστηκαν να την επαναλειτουργήσουν με άλλο όνομα.Τροφοδοτούσε με τρόφιμα εκατοντάδες άπορες οικογένειες. Η διοίκηση Βλάχου είχε εξασφαλίσει μηνιαίες χορηγίες σε τρόφιμα από γνωστή αλυσίδα super market.Καταργήθηκε από τη σημερινή διοίκηση (ίσως δε δέχονται βοήθεια από κεφαλαιοκράτες)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ

Με το πρόγραμμα αυτό εξετάστηκαν 1400 μαθητές με ηλεκτροκαρδιογράφημα και TRIPLEX καρδιάς. Βρέθηκαν πέντε (5) παιδιά με σοβαρό πρόβλημα. Υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και σήμερα είναι εντελώς καλά. Επίσης βρέθηκαν και άλλα παιδιά με μικρότερα προβλήματα που παρακολουθούνται από τους γιατρούς τους. Το πρόγραμμα αυτό εγκαταλείφθηκε από τη σημερινή διοίκηση, παρ ότι ο Στέφανος Βλάχος δήλωσε την εθελοντική του προσφορά.

ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ

Τοποθετήθηκαν στο κολυμβητήριο και στα ΚΑΠΗ. Είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που προχώρησε σε τέτοια πρωτοβουλία.Ο καθηγητής Κρεμαστινός έχει αναφερθεί πολλές φορές δημόσια για το Δήμο Πετρούπολης. Σώθηκαν οι ζωές δύο (2) νέων συμπολιτών μας στο κολυμβητήριο.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ

Είχε εγκατασταθεί στα ΚΑΠΗ. Βοηθήθηκαν πολλοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας. Υπήρχε σύνδεση με κεντρικό Νοσοκομείο. Εγκαταλείφθηκε από την τωρινή διοίκηση.