Ανακοίνωση – Να κλείσει η χωματερή της Φυλής

Πολίτες της Πετρούπολης,

Η πόλη μας συνεχίζει να υφίσταται τις συνέπειες της λειτουργίας της χωματερής της Φυλής. Η δυσοσμία που κατά περιόδους κατακλύζει την περιοχή, είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της χωματερής.

Το σκάνδαλο όμως είναι ότι ταυτόχρονα με τη χωματερή, λειτουργεί και αποτεφρωτήρας νοσοκομειακών αποβλήτων. Είναι γνωστό δυστυχώς τι σημαίνει αυτό για την περιοχή μας, αλλά και για την υγεία των κατοίκων. Περισσότερες διοξίνες, περισσότερες τοξικές ουσίες αναμειγνύονται με τον αέρα και αυτό μεταφράζεται σε περισσότερα νοσήματα για τους πολίτες.

Οι μορφές καρκίνου που οφείλονται σε περιβαλλοντικές μολύνσεις πολλαπλασιάζονται. Τα παιδιά μας αναπνέουν μολυσμένο αέρα και μεγαλώνουν σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον πέρα από κάθε φαντασία. Πρέπει να το δεχόμαστε αυτό αδιαμαρτύρητα; Θεωρούμε τους εαυτούς μας πειραματόζωα και αντικείμενα πολιτικών παιχνιδιών που παίζονται στις πλάτες μας;

Η παρούσα κυβέρνηση πέραν των άλλων πολλών υποσχέσεων, είχε δεσμευτεί ότι θα απομακρύνει τη χωματερή. Η δε κυρία Δούρου μάλιστα, έλεγε πως θα αποδείξει στην πράξη, πώς μαζεύει ένας αντιμνημονιακός τα σκουπίδια. Λόγια του αέρα δυστυχώς από λαϊκιστές, που το μόνο που τους ενδιέφερε είναι το πώς θα υφαρπάξουν τις ψήφους μας. Η χωματερή όχι μόνο δεν απομακρύνεται, αλλά επεκτείνεται συνεχώς.

Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας αλήθεια τι κάνει; Γιατί δεν αντιδρά; Γιατί δεν ενημερώνει τους πολίτες; Θέλει απλώς να τα έχει καλά με την Περιφέρεια;

Η υγεία των πολιτών, η υγεία των παιδιών είναι πάνω από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές.

Πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός, να πάψει επιτέλους η περιοχή μας να αποτελεί το «αποχωρητήριο» ολόκληρης της Αττικής. Το 2005 η τότε Δημοτική Αρχή του Στέφανου Βλάχου μαζί με τους κατοίκους της περιοχής απέτρεψαν τη μεταφορά της λυματολάσπης, πραγματοποιώντας μεγάλους αγώνες με τεράστιες συγκεντρώσεις, ακόμη και στην πλατεία συντάγματος.

Αυτό χρειάζεται και τώρα. Κινητοποίηση, νια να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Τέρμα το μισόλογα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εμπρός να ανατρέψουμε τον εγκληματικό σχεδιασμό για την περιοχή μας.

Στέφανος – Γαβριήλ Βλάχος Πρώην Δήμαρχος Πετρούπολης Ανεξάρτητη Δημοτική Ενωτική Κίνηση (Α.Δ.Ε.Κ)