Δήμαρχος Πετρούπολης, το ΚΚΕ και ο Θωμάς Κοτσαμπάς.

Μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής 14 Νοεμβρίου 2010, διαμορφώνεται ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό στο Δήμο Πετρούπολης.

Η Α.Δ.Ε.Κ. παρά το γεγονός ότι προηγείτο στον πρώτο γύρο, από τις υπόλοιπες παρατάξεις, με σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες, τελικά βρέθηκε πίσω στο δεύτερο γύρο γιατί λειτούργησαν τα υπόγεια ρεύματα και οι μυστικές συμφωνίες.

Είδαμε και θαυμάσαμε μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να πανηγυρίζουν στο περίπτερο του ΚΚΕ, δίπλα από τα ανυψωμένα σφυροδρέπανα, με διθυραμβικούς αλαλαγμούς.

Είδαμε και θαυμάσαμε μέλη του ΠΑΣΟΚ και στελέχη (τρομάρα τους) με κονκάρδες του ΚΚΕ στο πέτο, να αλληλοσυγχαίρονται, λες και έπεσε η Βαστίλη. Το θέαμα πράγματι ήταν από τα πλέον αποκαλυπτικά των όσων διαδραματίστηκαν την εβδομάδα ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο γύρο των εκλογών.

Μια κυρία δε, που ήταν υποψήφια Δήμαρχος και η οποία, στην προεκλογική περίοδο, μοίραζε σαμπουάν και κρέμες προσώπου για να κερδίσει ψήφους, (που ίσως την επόμενη φορά να μοιράζει και καθρεφτάκια ακόμα γιατί έτσι θεωρεί τους πολίτες, ιθαγενείς) προσήλθε στην κάλπη με ανυψωμένα τα χέρια για να δηλώσει ότι “´Ηρθα από το εξοχικό μου, από το Πήλιο για να ψηφίσω ΚΚΕ.” (κατά τα άλλα υποτίθεται ότι ανήκει στο κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη). Αλήθεια ποίος κλασσικός της αριστεράς και ποία αγωνιστική παράδοση επιβάλλει το να μοιράζουμε καλλυντικά στους πολίτες για να τους υφαρπάξουμε την ψήφο; Η κυρία αυτή έχει ονοματεπώνυμο.

Οποία υποκρισία από ανθρώπους που τα πάντα για αυτούς προσμετρώνται στο βωμό του μίσους και της προσωπικής φιλοδοξίας. Όσον αφορά για τα συμφέροντα της πόλης μας και τα προβλήματά της, δεν τους πολυενδιαφέρει το τι θα γίνουν αυτά, ας περιμένουν. Το πρώτο πράγμα που τους ενδιέφερε ήταν το πώς θα ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Και τώρα πρέπει να αναρωτηθούν όλοι αυτοί, τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους; Ποίος θα παλέψει για τα προβλήματα της πόλης;  Η κυρία αυτή που θα ξαναγυρίσει στην έπαυλή της ή οι γνωστοί παράγοντες της φιλελεύθερης παράταξης;

Ο Δήμος που ανέλπιστα, πέρασε στα χέρια του ΚΚΕ, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος, πλέον, από μια διαφορετική πολιτική οπτική γωνία, από ότι μέχρι σήμερα.

Ευχόμαστε όλοι ειλικρινά, στον καινούργιο Δήμαρχο, να πετύχει για το καλό της πόλης μας και των πολιτών, όπως ευχόμαστε και στην παράταξη που από την 1η Ιανουαρίου, θα διοικεί το Δήμο, να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της δημοκρατίας, σεβόμενη την παρουσία της αντιπολίτευσης και τις προτάσεις της.

Η Α.Δ.Ε.Κ., μετά από 8 χρόνια γόνιμης παρουσίας στο τιμόνι του Δήμου, στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον, θα ασκήσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το ρόλο της.  Θα βοηθήσει και θα ενισχύσει όποια πρόταση γίνεται υπέρ της προόδου της πόλης και των πολιτών. Αλλά ταυτόχρονα θα υπερασπιστεί το έργο της και δε θα επιτρέψει σε κανένα να το σπιλώσει αλλά ούτε και να το αμαυρώσει.

Ένα είναι σίγουρο, ότι αυτή η παράταξη που δημιουργήθηκε μέσα από μια πολιτική αναγκαιότητα, θα συνεχίσει να υπάρχει. Θα συνεχίσει να υπάρχει, ανανεωμένη και ενισχυμένη, με νέους ανθρώπους, με νέα στελέχη που συναντήσαμε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και που όλοι μαζί ενδιαφερόμαστε να μη γυρίσει ο Δήμος στο παρελθόν. Όλοι μαζί θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε ο Δήμος μας να παραμείνει σε τροχιά προόδου και ευημερίας.

Ο Στέφανος Βλάχος θα συνεχίσει να είναι παρών, κοντά στους πολίτες της Πετρούπολης, πάντα στην πρώτη γραμμή, πάντα μπροστά στους αγώνες, από τη νέα θέση πλέον, της αντιπολίτευσης.