Σε σχέση με την δήλωση ανεξαρτητοποίησης της κ.Δημητρίου.

Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση της κας Δημητρίου στο Δ.Σ. όπου παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις προβαίνει σε ένα πολιτικό μανιφέστο που θα ζήλευε και αυτός ο ίδιος ο… Ένγκελς(!), αν λάβει κανείς υπόψη τις αντισυστημικές απόψεις που καταγράφονται. Μέρος του συστήματος μέχρι πρόσφατα η ίδια, αφού έτρεχε πίσω από υπουργούς και βουλευτές, καταγγέλλει την κυβερνητική εξουσία, και καλά κάνει, αλλά πότε; Μόνο όταν αυτή (η εξουσία) καταρρέει κάτω από το βάρος των αδιεξόδων της.  Δηλαδή εδώ εφαρμόζει πιστά το γνωστό δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.

Μιλάει για οικονομική ασφυξία τώρα, αν και αυτή ενδημεί από τριετίας και πλέον. Μιλάει για αναχρονιστική νοοτροπία των διοικούντων όταν είναι γνωστό ότι μέχρι πρόσφατα ασκούσε και η ίδια διοίκηση. Τότε η διοίκηση τι ήταν; Αναχρονιστική; Γιατί την ασκούσε όμως; Για την έκδοση και μόνο των προσωπικών φυλλαδίων προβολής της; Σημειώνει παρακάτω για παρελθούσες και κατακριτέες προσωποπαγείς αντιλήψεις και συμπεριφορές. Εδώ πραγματικά λίγη αυτοκριτική δεν θα έβλαπτε. Διαπιστώνει παρακάτω ότι η Τ.Α. δεν θα πάει μπροστά αν δεν «βγούμε »  να πάρουμε εκείνες τις δημιουργικές πρωτοβουλίες που χρειάζονται. Αλήθεια θα αναρωτηθεί κάποιος, ποιοι θα βγουν μπροστά και με ποιους; Μήπως εννοεί τους γνωστούς ομοτράπεζους που της καλλιεργούν φιλοδοξίες και έχει ψηλώσει ο νους της, όπως θα έλεγε και ο Παπαδιαμάντης; Μάλλον σε αυτό το περιβάλλον που παρακολουθεί βρίσκονται οι νοοτροπίες του παραγοντισμού, της συνωμοσίας και του παλαιοκομματισμού. Παρακάτω επισημαίνει «θα καταδικαστούμε στη συνείδηση των πολιτών ως συνεχιστές μιας αποτυχημένης πολιτικής» . Εδώ ίσως φωτογραφίζει τον εαυτό της σε σχέση με τις ευθύνες που είχε αναλάβει στον Δήμο.

Όσον αφορά την «λειτουργική ασφυξία» που της προκαλεί η ΑΔΕΚ θα της θυμίσουμε ότι δήλωσε την αποχώρηση της όταν ήθελε να προταθεί ως αντιπρόσωπος στην ΠΕΔ εκβιάζοντας καθαρά τους συναδέλφους της με το δίλημμα ή με στέλνετε ή φεύγω! Περίφημος τρόπος αποχώρησης αφού πλέον θεωρούσε μη «ωφέλιμη» την παρουσία της στην παράταξη που δεν κατείχε την διοίκηση του Δήμου.

Η πολιτική και ιδεολογική επένδυση που κάνει για να καλύψει τις προσωπικές της φιλοδοξίες είναι δικαίωμα της. Είναι όμως και δικό μας δικαίωμα να κρίνουμε και να αποκαλύπτουμε πρακτικές και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με αρχές και αξίες. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί και χωρίς την κ.Δημητρίου. Η πόλη δεν έχει ανάγκη από παράγοντες αλλά από συλλογικότητες που αναδεικνύονται μέσα από την καθημερινή πάλη και τους αγώνες με τους πολίτες για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική.

Νέοι άνθρωποι πλαισιώνουν αυτή την προσπάθεια, παρακάμπτοντας το εγώ με το εμείς, δημιουργώντας ελπίδα και προοπτική για το αύριο, για να ξεφύγουμε από αυτό το κοινωνικό και οικονομικό Κραχ που μας οδήγησαν οι ολέθριες πολιτικές των κομμάτων εξουσίας. Ευχόμαστε ειλικρινά στην κα Δημητρίου να πετύχει τους «υψηλούς στόχους της» . Θα είναι καλό για αυτήν, θα είναι όμως καλό και για την πόλη;;!