Η κοπή της πίτας της ΑΔΕΚ.

Πολύ μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα του ΑΠΟΛΙΣ για να χωρέσει τους πολυπληθείς φίλους της ΑΔΕΚ που συνέρρευσαν από όλα τα σημεία της πόλης για να παρακολουθήσουν την τελετή κοπής της πίτας της παράταξης και την ομιλία του Στέφανου Βλάχου. Δεκάδες κατέφθαναν και αποχωρούσαν αφού δεν μπορούσαν καν να εισέλθουν στη μεγάλη αίθουσα. Με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς το πλήθος υπολογίζεται άνω των εξακοσίων ατόμων.

κοπή πίτας ΑΔΕΚ 2012 1

Ο πρώην Δήμαρχος στην ομιλία του επικεντρώθηκε κατ αρχήν στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, και στην απελπισία που διακατέχει μεγάλο μέρος του λαού μας λόγω της επιδεινούμενης φτώχειας. Διεπίστωσε ότι τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα πλήττουν τους συνήθεις ύποπτους (μισθωτούς και συνταξιούχους) και ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή ρότας για να ξεφύγουμε από την στενωπό και τους εκβιασμούς της Τρόικας.

κοπή πίτας ΑΔΕΚ 2012 2

Για την Πετρούπολη ανέφερε ότι η αλλαγή Διοίκησης πήγε τα πράγματα αρκετά πίσω. Παρά την υποχρηματοδότηση στην Τ.Α. , η διοίκηση του ΚΚΕ όχι μόνο δεν κάνει καμία προσπάθεια για ανεύρεση πόρων, αλλά χάνει και σίγουρους  πόρους όπως τα περίπου 2 εκατομμύρια Ευρώ του ΕΣΠΑ που είχε εξασφαλίσει η Διοίκηση Βλάχου. Κάλεσε την Νέα Διοίκηση του ΚΚΕ αφού τέλος πάντων δεν κάνει τίποτα τουλάχιστον να συντηρήσει αυτά που οι προηγούμενες διοικήσεις έκαναν για την πόλη.

Επιπρόσθετα κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής όχι μόνο δεν βοηθάει τους περισσότερο πάσχοντες,  αλλά καταργεί και ότι καλό (όπως η Τράπεζα Τροφίμων) έκανε η Διοίκηση Βλάχου.

Κλείνοντας ανέφερε ότι η ΑΔΕΚ θα είναι παρούσα κοντά στους πολίτες και τα προβλήματα τους με νέους ανθρώπους, καινούργια ορμή έξω από κομματικές εξαρτήσεις και κάθε είδους  ιδεοληψίες.

[scrollGallery id=3]