Συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη

Συνάντηση Στέφανου Βλάχου με τον Γιώργο Πατούλη

Η ανάγκη υλοποίησης έργων με αναπτυξιακό πρόσημο που σχετίζονται κυρίως με αναπλάσεις, οδική ασφάλεια αλλά και με την αναβάθμιση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στην Πετρούπολη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Σ. Βλάχος με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος κατά τη συζήτηση εστίασε στη σημασία της δρομολόγησης για την υλοποίηση έργων ασφαλτοστρώσεων και βιοκλιματικής-ενεργειακής αναβάθμισης των πεζοδρομίων, επισημαίνοντας πως οι σχετικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί.

Παράλληλα συζητήθηκε και η προγραμματική σύμβαση κατασκευής του έργου «Εφαρμογή αποκατάστασης – Αξιοποίησης παλαιού καμινιού και ανάπλασης περιβάλλοντος χώρου», καθώς και η αναγκαιότητα έργων ηλεκτροφωτισμού στην πόλη και αναπλάσεων στο θέατρο Πέτρας, ενώ τονίστηκε για ακόμη μια φορά η επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσής της χωματερής από την περιοχή μας.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως με δεδομένο ότι η διοίκηση της Περιφέρειας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα έργα αναπλάσεων και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρούν με γρήγορες διαδικασίες στη δρομολόγηση των σχετικών παρεμβάσεων, τονίζοντας ότι αποτελούν αναπτυξιακό πυλώνα των τοπικών κοινωνιών.

Σχετικά με την ανάγκη ασφαλτοστρώσεων τόνισε ότι έχει ζητηθεί ειδικό κονδύλι από το Υπ. Εσωτερικών, προκειμένου να δρομολογηθεί ένα συνολικό πακέτο παρεμβάσεων σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Είχε προεγκριθεί ένα ποσό, αλλά αναμένεται η οριστικοποίηση των σχετικών αποφάσεων με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου.
Επιπρόσθετα επανέλαβε την πρόθεση του να στηρίξει με συγκεκριμένες παρεμβάσεις το Θέατρο Πέτρας, όπως έχει γίνει και με άλλα σημαντικά Θέατρα της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας των Δήμων της Αττικής, ενώ για το μείζον θέμα της απομάκρυνσης της χωματερής τόνισε πως η Περιφέρεια βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία, προκειμένου μέσα από την ανακύκλωση να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη σταδιακή αποκλιμάκωση της παρουσίας της χωματερής στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις επιφυλάξεις, αλλά και την αγωνία των κατοίκων της Πετρούπολης για τη συνεχή παρουσία της χωματερής στην περιοχή μας, ως και τη βούληση του Δήμου για την άμεση απομάκρυνσή της από τη Δ. Αθήνα και τη δίκαιη κατανομή βαρών με τις άλλες περιοχές της Αττικής (Βόρεια, Νότια & Ανατολικά).