Ευχαριστήρια Επιστολή του ΑΣ ΑΤΛΑΣ με αμαξίδιο στον Δήμο Πετρούπολης για τη συμμετοχή του στη δράση «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς…»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου ΑΤΛΑΣ (Σωματείο που δημιουργήθηκε στους κόλπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών) εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον Δήμο Πετρούπολης για τη συμμετοχή του στη δράση «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς…» και την προσφορά των 950 κιλών πλαστικών καπακιών. 

Η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης μικρών και μεγάλων, προχώρησε τον Ιούνιο του 2020 σε προμήθεια και δωρεάν διάθεση πλαστικών κάδων οικιακής ανακύκλωσης και ανακύκλωσης καπακιών στα σχολικά συγκροτήματα και στα δημοτικά και δημόσια κτήρια της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Φώτης Χριστόπουλος, συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ.) και πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Μπάσκετ με καρότσι ΑΤΛΑΣ Θανάση Βίγλα με σκοπό την αμφότερη συνεργασία.

Απώτεροι στόχοι, που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, είναι αφενός η ενημέρωση και η συμμετοχή των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου η ευαισθητοποίηση και η συνδρομή τους απέναντι στη διαφορετικότητα και στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, αλλά και στην ομαλή τους ένταξη στον κοινωνικό ιστό.

Η δράση «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς…» έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού από τα καπάκια που ανακυκλώνονται, προσφέρονται αναπηρικά αμαξίδια σε άπορα άτομα που τα έχουν ανάγκη. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες συμμετέχουν σε μια περιβαλλοντική δράση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν με ουσιαστικό τρόπο στο κοινωνικό σύνολο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με αναπηρία.