Κατάργησαν τα νομικά πρόσωπα.

Αρχίζουν και δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, με συνοπτικές αποφάσεις και μη λαμβάνοντας υπόψη τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, η νέα διοίκηση του Δήμου μας (ΚΚΕ), προχώρησε στην κατάργηση όλων των νομικών προσώπων του Δήμου Πετρούπολης.

Δηλαδή καταργήθηκαν τα νομικά πρόσωπα:

  • Πολιτιστικό
  • ΚΑΠΗ
  • Αθλητικός οργανισμός
  • Παιδικοί σταθμοί
  • Κοινωνική πολιτική
  • Αθλητικό στάδιο
  • Ωδείο

Ο Στέφανος Βλάχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, δήλωσε:

Με την πράξη σας αυτή προσπαθείτε να καταργήσετε την ιστορία της πόλης μας, προσπαθείτε να αποκλείσετε εκατοντάδες συμπολίτες μας από τη συμμετοχή και την προσφορά. Θα ενημερώσουμε το λαό της Πετρούπολης σχετικά. Ας αναλογιστούν τώρα πλέον, όλοι αυτοί που στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ψήφισαν το ΚΚΕ, τι ζημιά έκαναν στους ίδιους και την πόλη. Είναι ευνόητο, ότι η βαθύτερη αιτία της πολιτικής συμπεριφοράς του ΚΚΕ, είναι η γραφειοκρατική αντίληψη που έχει για τη λειτουργία των θεσμών, αλλά και το έλλειμμα εμπιστοσύνης στη συμμετοχή των πολιτών στα δημοτικά δρώμενα.

Επίσης ο πρώην Δήμαρχος συνεχίζοντας είπε:

Η αρετή της δημοκρατίας είναι η αλήθεια και εσείς κύριοι του ΚΚΕ δε θέλετε να πείτε την αλήθεια ή τη λέτε με μισόλογα. Δε μπορείτε διαχειριζόμενοι την τεχνητή πλειοψηφία που έχετε στο δημοτικό συμβούλιο, ελέω ενός πλειοψηφικού συστήματος που και εσείς οι ίδιοι στα λόγια δεν το αποδέχεστε, να υπερψηφίζετε την κατάργηση όλων των νομικών προσώπων του Δήμου Πετρούπολης,  λες και με μια μονοκονδυλιά μπορείς να καταργήσεις την ιστορία. Δεν έχετε το πολιτικό άλλοθι γιατί απλούστατα στο επίπεδο του εκλογικού σώματος, εκφράζετε το 20%.  Για τέτοιου είδους αποφάσεις έπρεπε να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης αλλά και ευρύτερων θεσμικών εκπροσώπων της πόλης. Αυτό βέβαια προϋποθέτει πίστη στις συμμετοχικές διαδικασίες και στο δημοκρατικό διάλογο που εσείς μάλλον δεν τα διαθέτετε.  Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε όλου τους πολίτες, τους ανθρώπους της τέχνης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, τους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ, για την χωρίς προηγούμενο απόφασή σας. Όσο και αν επικαλείστε τον “Καλλικράτη”, (που αποδεικνύεστε βασιλικότεροι του βασιλέως στην εφαρμογή του) κανείς δε θα σας πιστέψει γιατί ακόμα και στα πλαίσια του “Καλλικράτη” είναι δυνατή η ύπαρξη ακόμα και τριών νομικών προσώπων. Βέβαια εδώ δεν ισχύουν ούτε αυτά που διατυμπανίζετε αριστερά και δεξιά περί ανυπακοής στο σύστημα, περί απειθαρχίας κλπ. γιατί απλούστατα αποδεικνύεται ότι εντάσσεστε πλήρως μέσα στη γραφειοκρατική έννοια του συστήματος. Οπότε αφήστε τους αγώνες για τους άλλους και εσείς περιοριστείτε στην “απλή και λογική διαχείριση”.  Εξάλλου η μέχρι τώρα πρακτική σας, αυτό αποδεικνύει, ένα ατέρμονο μπρος, πίσω, βλέπε πλατεία Άρη Βελουχιώτη, όπου το φτάρνισμα μερικών αντιεξουσιαστών, σας προκάλεσε πνευμονία.